U klubu Beodragons treninzi su organizovani tokom čitave sezone, na jednoj od dve lokacije.

Takmičarski period (mart-oktobar)

Vesla se u čamcima na jezeru Ada Ciganlija, više puta nedeljno:

  • Utorkom i četvrtkom u dve smene, pre podne i popodne
  • Subotom i nedeljom ujutru

Jedan trening traje oko 90 minuta, i posle zagrevanja kroz različite vežbe izvedemo oko 1400-2400 zaveslaja i predjemo 5-8 km.

Prosečno ostvarena brzina u intervalima veslanja se kreće od 5,5-7,8 km/h a maksimalna bude i preko 14,5 km/h.

Pred takmičenje organizuju se i dodatni treninzi takmičarske ekipe.

Napomena: u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, velikih praznika ili zauzetosti jezera prilikom takmičenja ili drugih sportskih aktivnosti, trening se može odložiti ili premestiti u bazen.

Pripremni zimski period (novembar-februar)

Uz redovne treninge na vodi, organizovano je i kondiciono poolside veslanje u bazenu Fitness centra Tonus (ul. Zdravka Čelara 14) : ponedeljkom, sredom i petkom u večernjim terminima.

Treninzi u bazenu traju 1 sat, u sjajnim uslovima (ravna ivica bazena, optimalna temperatura vode), sa ukupno 800-1500 zaveslaja. Ovi treninzi su usmereni na održanje specifične kondicije kao i na obuku novih veslača i njihovo uskladjivanje u timove.

Oni članovi kluba koji dostignu odgovarajuću sportsku formu, ukoliko žele mogu i da se takmiče na domaćim kao i međunarodnim festivalima i takmičenjima. U Beogradu se svake godine održava više Dragon Boat takmičenja: studentski i školski kup u maju, Euro Cup i međunarodni festival u junu i državno prvenstvo u  septembru. Postoje i brojna takmičenja u bližem i daljem inostranstvu na kojima klub tradicionalno učestvuje.

Ako želite dodatne informacije, ili da Vas automatski obavestimo o rasporedu treninga, pošaljite mail na info@beodragons.rs.

Dobrodošli u Beodragons!