U klubu Beodragons treninzi su organizovani tokom čitave sezone, na jednoj od dve lokacije.

Takmičarski period (mart-oktobar)

Vesla se u čamcima na jezeru Ada Ciganlija, više puta nedeljno:

  • Utorkom i četvrtkom u dve smene, pre podne i popodne
  • Subotom i nedeljom ujutru

Jedan trening traje oko 90 minuta, i posle zagrevanja kroz različite vežbe izvedemo oko 1400-2400 zaveslaja i predjemo 5-8 km.

Prosečno ostvarena brzina u intervalima veslanja se kreće od 5,5-7,8 km/h a maksimalna bude i preko 14,5 km/h.

Pred takmičenje organizuju se i dodatni treninzi takmičarske ekipe.

Napomena: u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, velikih praznika ili zauzetosti jezera prilikom takmičenja ili drugih sportskih aktivnosti, trening se može odložiti ili premestiti u bazen.

Pripremni zimski period (novembar-februar)

Kondiciono poolside veslanje u bazenima:

Treninzi traju 1 sat u sjajnim uslovima (ravna ivica i optimalna temperatura vode), sa ukupno 800-1500 zaveslaja. Ovi treninzi su usmereni na održanje specifične kondicije kao i na obuku novih veslača i njihovo uskladjivanje u timove.

Napomena: u slučaju povoljnih vremenskih prilika (T>4°C, vetar <2 m/s, sunčano i bez padavina), po želji članova i prema cenovnikui zimi se mogu vanredno organizovati treninzi u čamcu ukoliko ima dovoljno zainteresovanih (bar 6).

Oni članovi kluba koji dostignu odgovarajuću sportsku formu, ukoliko žele mogu i da se takmiče na domaćim kao i međunarodnim festivalima i takmičenjima. U Beogradu se Dragon Boat takmičenja održavaju dva puta godišnje, u maju i u septembru, a postoje i takmičenja u bližem i daljem inostranstvu na kojima klub učestvuje.

Ako želite dodatne informacije, ili da Vas automatski obavestimo o rasporedu treninga, pošaljite mail na info@beodragons.rs.

Dobrodošli u Beodragons!