U klubu Beodragons treninzi su organizovani tokom čitave godine.

Treninzi na vodi

Vesla se u čamcima na jezeru Ada Ciganlija. svaki dan. Termini treninga su u dnu stranice.

Trening traje oko 60 minuta i sadrži zagrevanje, pripremni, osnovni deo treninga i na kraju istezanje. Prosečno se izvede oko 1400-2400 zaveslaja i predje 5-8 km. Prosečno ostvarena brzina u intervalima veslanja se kreće od 5,5-7,8 km/h a maksimalna bude i preko 14,5 km/h.

Tri meseca pred takmičenje (četiri ako je veliko takmičenje), formira se ekipa koja će na tom takmičenju nastupiti i za nju se rezervišu dodatni takmičarski treninzi 2-3x nedeljno.

Napomena: u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, velikih praznika ili zauzetosti jezera prilikom drugih sportskih aktivnosti, trening se može odložiti ili premestiti u teretanu.

Kondicioni treninzi

Uz redovne treninge na vodi, sprovodi se i kondiciono treniranje (“suve treninge”) u klubu 7 dana u nedelji, u prepodnevnim ili večernjim terminima. Teretanski prostor je na generalno na raspolaganju od 08-22h.

Termini u teretani traju 1 sat i pored standardnih fitnes sprava i rekvizita obavezno sadrže intervale na dragonboat ergometru, kao i na srodnim elastičnim spravama. Ovi treninzi su usmereni na održanje specifične kondicije kao i na obuku novih veslača i njihovo uskladjivanje u timove.

Suvi treninzi su obavezni deo četvoromesečnog programa priprema takmičarskih ekipa za svako takmičenje.

Svi članovi kluba koji dostignu odgovarajuću sportsku formu, mogu i da se takmiče na domaćim kao i međunarodnim festivalima i takmičenjima ukoliko to žele. U Beogradu se svake godine održava više Dragon Boat takmičenja: studentski i školski kup u maju, Euro Cup i međunarodni festival u junu i državno prvenstvo u  septembru. Postoje i brojna takmičenja u bližem i daljem inostranstvu na kojima klub tradicionalno učestvuje, uključujući i Evropska i Svetska prvenstva.

Ako želite dodatne informacije, ili da Vas automatski obavestimo o rasporedu treninga, pošaljite mail na info@beodragons.rs.

Dobrodošli u Beodragons!