Učlani se

Članovi Beodragons kluba postajete tako što najpre probate Dragon Boat veslanje, i ako Vam se dopadne, na sledećem treningu popunite pristupnicu i prateća dokumenta, odaberete jednu od opcija plaćanja članarine, dostavite lekarsko uverenje sportskog lekara i potom redovno dolazite na treninge.

Detaljni opis uslova, prava i obaveza je javno objavljen na stranici Pravilnik.

Pristupnicu i ostala  dokumenta potrebna za upis u klub možete skinuti ovde, popuniti kod kuće i dostaviti na prvom sledećem treningu.

Treninzi su koncipirani tako da najpre savladate osnovne kretnje i komande u čamcu, potom uvežbavate tehniku zaveslaja i polako podižete opštu i specifičnu kondiciju, pojačavate snagu, dužinu i frekvenciju zaveslaja, prateći ritam veslača koji sede ispred Vas u čamcu. Sve ove aktivnosti se sprovode timski, uz trenera i kormilara.

Napomena: ukoliko ste se odlučili da Dragon Boat veslanje trenirate radi korekcije držanja tela, ili podrške lečenju povrede ili deformiteta, ponesite medicinsku dokumentaciju i uz trening dobićete i stručnu medicinsku konsultaciju ortopedskog hirurga i timskog lekara, Dr Duška Spasovskog.

U Beodragons klubu treninzi se organizuju u Open miks kategoriji: muško/ženska posade sa uzrasnim ograničenjem od 12-102 godine.

Oni članovi kluba koji dostignu odgovarajuću sportsku formu, ukoliko žele mogu i da se takmiče na domaćim kao i međunarodnim festivalima i takmičenjima. U Beogradu se Dragon Boat takmičenja održavaju dva puta godišnje, u maju i u septembru, a postoje i takmičenja u bližem i daljem inostranstvu na kojima klub učestvuje. Za registrovane takmičare predviđene su posebne pogodnosti: odvojeni termini takmičarskih treninga, dodatna oprema, popust na članarinu i dr.

Specijalni popust u Beodragons klubu imaju sledeći članovi:

  • Studenti (do 26 godina – prilažu indeks matičnog fakulteta ili visoke škole, i ostvaruju posebne uslove)
  • Školarci (stariji školski uzrast, srednjoškolci – prilažu đačku knjižicu i ostvaruju posebne uslove)
  • Žene koje su se izborile sa karcinomom dojke

Dragon Boat je na planetarnom nivou sport izbora za žene nakon lečenja karcinoma dojke (eng. Breast Cancer Survivor, BCS), jer pored opšte blagodeti učešća u timskoj fizičkoj aktivnosti u prirodi, pozicija i zaveslaj u Dragon Boatu dovodi do smanjenja limfnog otoka (limfedema) i poboljšanja funkcije lečene ruke. Organizuju se BCS Dragon Boat svetska prvenstva sa više hiljada takmičarki, gde su sve majice i sva oprema obojena u roze (odatle i naziv Pink Ladies). Sa nama u Beodragonsima već vesla više pink dama.

Za dalje informacije možete se javiti na tel. 064 14 555 14, ili se dodatno informisati putem maila info@beodragons.rs.

Dobrodošli u Beodragons!